Radewijk.eu

Foto's

Rondje Radewijk op wielen.
Voorzitter Annie Kelder heeft maandag 15 mei het eerste exemplaar van de route van het Rondje Radewijk 2017 uitgereikt aan Bert Lennips van Rabo Vaart en Vecht. Na een hartelijk welkom konden de aanwezigen, deelnemers, sponsoren, vertegenwoordigers van de Informatie Punten Gramsbergen en Hardenberg en vertegenwoordigers van Plaatselijk Belang Radewijk instappen in de Jan Plezier.
Deze werd bestuurd door koetsiers van de jarige HARP, het aangespannen paard dat dit jaar haar 25 jarig jubileum viert.
Er werd een deel van de route afgelegd. Ondertussen vertelden diverse deelnemers over de omgeving en over de activiteiten die op hun bedrijf op 5 juni a.s. plaatsvinden.
Er zijn oude Citroëns te bewonderen, oude brommers, oude tractoren en heden en verleden in de landbouw, daarnaast zijn er op de diverse erven kleine marktjes, activiteiten voor kinderen, rondleidingen en muziek.
De routekaarten zijn in de voorverkoop bij de deelnemende erven en bij de IP’s in Gramsbergen en Hardenberg. Er is een fotopuzzel uitgezet en een ieder die een routekaart koopt ontvangt een leuke attentie.

Rondje Radewijk op wielen dat wil je toch niet missen?

Ronde Radewijk: Fietsen met het hele gezin op Tweede Pinksterdag

Ook in 2017 wordt er weer het Rondje Radewijk georganiseerd. Fietsers, jong en oud(er), kunnen van alles zien en beleven in Radewijk e.o. op tweede Pinksterdag.
Er doen verschillende bedrijven mee. De fietsroute is ongeveer 20 km en er kan gestart worden tussen 10.00 en 16.00 uur bij alle deelnemende erven.
Dit jaar is het thema RADEWIJK  OP WIELEN.  Dat betekent dat er op elk erf iets is wat te maken heeft met wielen, voorbeeld oude tractoren, brommers, en auto`s.  Dus stap op 5 juni op de fiets en rijd het Rondje mee! Evenals voorgaande jaren is het Rondje ook met de auto te rijden.

Deelnemende Erven

Korenmolen ‘Windlust’
Korenmolen Windlust is al sinds 1861 dagelijks in bedrijf. In 2016 is de molen gerestaureerd. Nu wordt de molen i.s.m. bewoners van de Baalderborg - groep gerund.

PKN Kerk ‘De Opgang’
De PKN Radewijk is een kerk van onderlinge verbondenheid. Daarom wil ‘De Opgang’ een gastvrije kerk zijn.

Activiteiten tijdens Rondje Radewijk:

Theeschenkerij en brocante ‘Erve Ramaker’
Erve Ramaker is een boerenbedrijf met akkerbouw en jongvee. Het achterhuis is ingericht met brocante ( nostalgische en romantische spulletjes uit grootmoederstijd. Daarnaast kunt u in en rond Sientjes theeschenkerij genieten van de natuur onder het genot van koffie en thee met zelfgebakken lekkernijen.
Activiteiten tijdens Rondje Radewijk:

Stichting ‘Sascha’/ Quebix
Stichting ‘Sascha’ creëert een rustige en veilige leefomgeving voor jongvolwassenen, die extra zorg en aandacht nodig hebben. Deze unieke woonvorm biedt hierbij geborgenheid, respect en verbondenheid. Quebix is een innoverende zorgaanbieder voor Drenthe en Overijssel

Zorgstal Gerrits
Zorgstal Gerrits biedt een thuis en dagopvang aan jong-volwassenen met een verstandelijke of psychische problematiek.

Geitenmelkerij Kelder.
Sinds 1999 houden we melkgeiten. We begonnen met 400 geiten
Nu, 2017, zijn we door gegroeid naar 950 melkgeiten en 300 jonge geitjes.
In de loop van 2018 willen we nog verder groeien  naar 1150 melkgeiten.
Het bedrijf doen we met z'n drieën Henk, Geke en onze zoon Hielke, opvolger van ons bedrijf.

Bouwbedrijf ter Voorde
Een van de oudste bouwbedrijven van de regio, waar traditie hoog in het vaandel staat. Het bedrijf is gespecialiseerd in bouwen, verbouwen en herbouwen van nostalgische boerderijen.

Mini-camping ’t Loozerveld
Bij de boerderij van de familie Grootoonk is deze minicamping te vinden.
De camping is rustig gelegen aan viswater en een ideaal uitgangspunt voor fietstochten.

Activiteiten tijdens Rondje Radewijk:

De Palingboer

Al ruim 25 jaar bestaat deze ambachtelijke palingboerderij/- kwekerij. De palingboer beschikt ook over een mobiele rokerij.

De Vijvertuinen van Ada Hofman
Westeindigerdijk 3, Loozen

Deze meer dan 2 ha. omvattende vijvertuin is in 1987 aangelegd door Ada Hofman, auteur van verschillende vijverboeken. 
Ongeveer 30 tuinen met daarin 50 vijvers zijn geprojecteerd rondom drie grote natuurvijvers en vormen samen de grote tuin.

Activiteiten tijdens Rondje Radewijk:

* Schilderijententoonstelling van Helga Grassler
* Tuincafe en speelzaal open.